суботу, 1 серпня 2015 р.

Миронівським РВ ГУ МВС України у Київській області проводиться досудове розслідування за фактом службового підроблення документів, виданих посадовими особами відділу Держземагенства у Миронівському районі.

Статтею 62 Конституції України проголошено презумпцію невинуватості особи, зокрема згідно ч. 1 вказаної статті особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
А відтак, ми не маємо права вказувати на винність у вчиненні кримінального злочину будь-кого за відсутності відповідного вироку суду, який набрав законної сили.
На розгляд декількох останніх сесій Миронівської районної ради за поданням Миронівської райдержадміністрації та відділу Держземагенства у Миронівському районі виносились проекти рішень ради про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельної  ділянки сільськогосподарського призначення, що надаються громадянам в оренду для ведення фермерського господарства на території Миронівського району поза межами населених пунктів за рішеннями ГУ Держземагенства у Київській області.
В ході вивчення вказаних технічних документацій нами були виявлені грубі порушення норм чинного законодавства при складанні таких технічних документацій по деяких населених пунктах у т.ч. по с. Олександрівка Миронівського району. Зокрема, по останньому населеному було виявлено ту обставину, що технічну документацію було виготовлено одночасно на двох різних громадян, а нормативно-грошову оцінку зроблено по кожному в розмірі, який в декілька разів відрізняється один від одного. Також по одній технічній документації земельна ділянка фігурує як рілля, а по іншій як пасовище. Дана обставина, на наш погляд, виникла внаслідок грубого порушення посадовими особами відділу Держземагенства у Миронівському районі вимог чинного законодавства, а саме складання завідомо підробленого документа, внаслідок чого нормативно-грошові оцінки земельної ділянки істотно відрізняються у своїх розмірах.
Крім того, при поданні на затвердження вказаних технічних документацій не було в достатній мірі враховано інтереси учасників АТО, які мають законні права на позачергове отримання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
У зв’язку з цим за поданням депутатів районної ради Ткаченка С.О. та Сосюри М.В. рішенням 36 сесії VI скликання Миронівської районної ради від 27.02.2015 № 342-36-VI (додається) було вирішено направити лист до Держземагенства України щодо проведення додаткової державної землевпорядної експертизи та щодо вирішення питання про виділення земельних ділянок с/г призначення учасникам АТО.
В подальшому депутат ради Ткаченко С.О. звернувся до прокурора Київської області із заявою щодо притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили, на наш погляд, зловмисні порушення норм чинного законодавства в процесі виготовлення зазначених вище технічних документацій.
Відповідно до листа за підписом заступника начальника слідчого відділення Миронівського РВ ГУ МВС України у Київській області Федорчука О.В. та довідки за його ж підписом від 09.04.2015 про прийняття і реєстрацію заяви чи повідомлення про вчинення кримінального правопорушення - в даний час здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (Службове підроблення) щодо посадових осіб відділу Держезмагенства у Миронівському районі.
Про результати досудового розслідування в подальшому буде здійснено відповідний допис, оскільки дане питання перебуває на контролі депутатів Миронівської районної ради Ткаченка С.О. та Сосюри М.В.

   З повагою, депутат Миронівської районної ради - координатор Районної партійної організації політичної партії «Воля» в Миронівському районі Київської області Ткаченко С.О.


Немає коментарів:

Дописати коментар