четвер, 27 серпня 2015 р.

Кривава розправа в школі - історію не закінчено…

Багатьом відома ситуація стосовно подій минулої осені (2014 року) у Миронівській загальноосвітній школі I-III ступенів № 3 у м. Миронівка Київської області щодо побиття учня початкових класів та його вчительки.
Наприкінці жовтня 2014 року до мене як до депутата Миронівської районної ради звернулась мешканка м. Миронівка Зеленська С.В., яка є матір’ю малолітнього Зеленського В.О., 2006 р.н., - учня на той час 3-А класу Миронівської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 3.
Із заяви матері і матеріалів досудового розслідування по даному факту вбачається те, що мешканець м. Миронівка Гудзенко Євгеній Дмитрович 24.10.2014 у приміщенні вказаного навчального закладу в зазначеному класі під час уроку в присутності інших дітей різко увійшовши почав принижувати дитину (ставити на коліна щоб той вибачався перед дочкою Гудзенка Є.Д.), ображати ненормативною лексикою і наносити тілесні ушкодження, внаслідок яких у дитини відбувся набряк верхньої губи, з носа пішла кров, з’явились кров’яні синці на шиї, дитина впала і вдарилась головою об підлогу. В подальшому у дитини відбувся психологічний розлад. Проте, керівництво навчального закладу по невідомій причині не сповістило правоохоронні органи про факт відверто протиправної поведінки Гудзенка Є.Д.    
Зі слів заявниці, вчительки Рябченко Л.А., батьків дітей (діти розповіли батькам про те, що сталось) всі діти в класі були налякані протиправними діями Гудзенка Є.Д., шкільний урок звісно було зірвано.
За кілька днів Гудзенко Є.Д. знову «завітав» до школи і вже наніс тілесні ушкодження вчительці Рябченко Л.А. під час уроку.
Після вказаних подій та після мого як депутата та вчительки звернень до Миронівського РВ ГУ МВС України в Київській області було відкрито кримінальне провадження проти Гудзенка Є.Д. за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (легке тілесне ушкодження), яке в подальшому після подачі мною кількох депутатських звернень було перекваліфіковано на ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство).
Гудзенко Є.Д. свою вину у інкримінованому йому злочинному діянні під час досудового розслідування не визнав. Неодноразово змінював своїх захисників (адвокатів), заявляв відводи як слідчому так і прокурору тощо, чим на мій погляд намагався затягнути хід досудового розслідування.
Слідчим відділенням Миронівського РВ ГУ МВС України у Київській області після проведення всіх необхідних процесуальних дій за погодженням прокурора Миронівського району обвинувальний акт за обвинуваченням Гудзенка Є.Д. у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України, направлено до Миронівського районного суду для розгляду по суті.
В даний час після задоволення заяв про самовідвід суддів Миронівського районного суду справу передано на розгляд Богуславського районного суду Київської області.
В підсумку маю зауважити, що Миронівський РВ ГУ МВС України у Київській області та прокуратура Миронівського району в даній справі належно виконали свої функції і передали обвинувальний акт до суду саме за звинуваченням Гудзенка Є.Д. у хуліганстві, незважаючи на побоювання більшості мешканців нашого міста, яким відомий вказаний факт, у закритті кримінального провадження щодо Гудзенка Є.Д. у зв’язку з його матеріальною забезпеченістю і виключно позитивними характеристиками його персони з боку нинішнього мера міста.

У листопаді 2014 року вказаний інцидент був предметом телешоу «Говорить Україна» - випуск «Кривава розправа в школі» (телеканал «Україна») 

Депутат Миронівської районної ради - координатор Районної партійної організації політичної партії «ВОЛЯ» в Миронівському районі Київської області Ткаченко С.О.

   



Немає коментарів:

Дописати коментар